Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thaimusslor med koriander & kokosmjölk

Gott och enkelt! Musslor går både fort och enkelt att laga till. Här får de smak av kokosmjölk, lime och koriander.

Thaimusslor med koriander & kokosmjölk
Thaimusslor med koriander & kokosmjölk
Thaimusslor med koriander & kokosmjölk
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 1 kgblåmusslor- tvättade och skrubbade
  • 12 mskjordnötsolja- eller neutral olja, typ raps
  • 34salladslökar- fint hackade
  • 2vitlök- klyftor, fint hackade
  • 1 krukakoriander- (spara lite till dekoration)
  • 1 stjälkcitrongräs
  • 0,51röd chili- beroende på styrka
  • 4 dlkokosmjölk
  • 1 dlvatten
  • 1 mskfisksås
  • 1lime

Gör så här

  1. Skölj och skrubba musslorna. Kasta de som är trasiga och som är öppna och inte sluter sig när du knackar på skalet.

  2. Hetta upp lite olja i en rymlig kastrull och svetta lök, vitlök, koriander, citron-gräs och chili cirka 5 minuter. Tillsätt kokosmjölken, vattnet och fisksåsen och koka upp. Smaka av med lime.

  3. Lägg ner musslorna och sätt på locket. Sjud i cirka 5 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Kasta alla musslor som inte öppnat sig. Avsluta med en skvätt lime och strö över lite finhackade korianderblad. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök