Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Festlig skaldjursrätt som passar både som förrätt eller en hel måltid. Då gärna med ris eller en god nudelsallad.
Kör fiskfilén i en mixer tills du får en slät konsistens. Lägg över i en bunke. Sila bort vätskan från krabbköttet och lägg det i en bunke med fisken.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Forma kakor, cirka 5 centimeter i diameter och 1 1/2 centimeter tjocka. Hetta upp oljan och stek krabbkakorna gyllene på båda sidor, cirka 2-3 minuter på vardera.
Hyvla gurkan och rödlöken tunt med hjälp av en mandolin eller en osthyvel. Blanda med de övriga ingredienserna.
Blanda ingredienserna till dippsåsen och servera den tillsammans med krabbkakorna och gurksalladen.
Recept från Mitt kök