Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thailändska krabbkakor

Festlig skaldjursrätt som passar både som förrätt eller en hel måltid. Då gärna med ris eller en god nudelsallad.

Thailändska krabbkakor
Thailändska krabbkakor
Thailändska krabbkakor
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 2 burkarkrabbkött- á 170 g, eller motsvarande mängd färskt krabbkött
  • 150 gfiskfilé- benfri vit, till exempel torsk, kolja eller gös
  • 0,5 dlvitt formbröd- gärna dags- gammalt och finrivet
  • 1 klyftavitlök
  • 1,5 mskmajonnäs
  • 1ägg
  • 1 mskgräslök- finhackad
  • salt
  • 2 tskfisksås
  • 1 tsklimeskal
  • 1 msksaft- från lime
  • 1 mskkoriander- finhackad
  • 0,51röd chili
  • 12 mskjordnötsolja- till stekning

Gurksallad

  • 0,5gurka
  • 1 litenrödlök
  • 0,5 tskchili- finhackad
  • 1 tsksaft- från lime
  • skal- lite finrivet från lime
  • 1 tskfisksås
  • 1 tskhonung
  • 0,5 tskingefära- riven

Dippsås

  • 1 dlyoghurt- tjock eller crème fraiche
  • 1 mskjordnötssmör
  • salt- ev lite
  • 1 krmchili- finhackad

Gör så här

  1. Kör fiskfilén i en mixer tills du får en slät konsistens. Lägg över i en bunke. Sila bort vätskan från krabbköttet och lägg det i en bunke med fisken.

  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Forma kakor, cirka 5 centimeter i diameter och 1 1/2 centimeter tjocka. Hetta upp oljan och stek krabbkakorna gyllene på båda sidor, cirka 2-3 minuter på vardera.

  3. Hyvla gurkan och rödlöken tunt med hjälp av en mandolin eller en osthyvel. Blanda med de övriga ingredienserna.

  4. Blanda ingredienserna till dippsåsen och servera den tillsammans med krabbkakorna och gurksalladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök