Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thailändska fiskkakor

Vi är många som lärt oss älska det thailändska köket. De här små thaikryddade fiskkakorna är perfekta som tilltugg eller förrätt.

Thailändska fiskkakor
Thailändska fiskkakor
Thailändska fiskkakor
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 700 ggäddfilé
  • 1 stchili
  • 1 stvitlöksklyftor- hackade
  • 1 mskfisksås
  • 1 mskingefära- färskriven
  • 1 stäggvita
  • 1,5 dlkokosmjölk
  • 3 mskkoriander- hackad
  • jordnötsolja- till stekning

Till servering

  • sweet chilisås
  • lime

Gör så här

  1. Rensa fisken så att alla småben försvinner, det ska bli 500 g rent fiskkött. Skär fisken i mindre bitar.

  2. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet. Hacka vitlöken.

  3. Finfördela fisk och vitlök i matberedaren. Tillsätt chili, fisksås, ingefära och äggvita. Späd med kokosmjölken till en fast, men ändå smidig färs. Blanda i koriander.

  4. Forma färsen till runda små biffar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

  5. Stek fiskkakorna i olja i en stekpanna, cirka 3 minuter på varje sida.

  6. Servera dem nystekta tillsammans med limeklyftor och sweet chilisås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök