Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thailändsk soppa med kyckling och kokosmjölk

Snabb thaimat hemma. Thailändsk soppa med kokosmjölk och kyckling som smakar som i Thailand. Pak soi kan bytas ut mot spenat eller mangold.

Thailändsk soppa med kyckling och kokosmjölk
Thailändsk soppa med kyckling och kokosmjölk
Thailändsk soppa med kyckling och kokosmjölk
Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 0,5 tsksalt
  • 3 mskfisksås
  • 1 mskkorianderblad
  • 5salladslökar
  • 2 msksesamolja
  • 6 dlhönsbuljong
  • 4kycklingfiléer
  • 1paprika- röd
  • 1 burkkokosmjölk- eller lätt kokosmjölk (á 400 ml)
  • 12ärtskott
  • 2pepparfrukter- röda spanska
  • 4pak choi- små

Tillbehör

  • 4limeklyftor

Gör så här

  1. Finstrimla kycklingfiléerna. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten och paprikan. Ansa och skiva salladslöken.

  2. Fräs kyckling och pepparfrukt under omrörning i oljan ca 3 min. Krydda med salt. Tillsätt buljongen, paprikan och salladslöken. Blanda i kokosmjölken. Koka upp soppan under omrörning.

  3. Skär pak soi i bitar och lägg i soppan. Koka ca 2 min. Smaka av soppan med fisksåsen.

  4. Ta grytan från värmen. Blanda i grovhackade ärtskott och korianderblad.

  5. Servera soppan med limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?