Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thailändsk räkgryta

Enkelt recept på thailändsk räkgryta. Den här grytan är lagom het, mustig och lättlagad.  

Thailändsk räkgryta
Thailändsk räkgryta
Thailändsk räkgryta
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 kgräkor- med skal
  • 2paprikor- gärna i olika färger
  • 3 mskolja
  • 1 mskcurry
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 1 krmcayennepeppar
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 400 gtomater- krossade
  • 3 mskchilisås
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlvispgrädde

Tillbehör

  • ris
  • bröd

Gör så här

  1. Skala räkorna. Dela, kärna ur och skär paprikorna i fyrkantiga bitar.

  2. Värm oljan i en stekpanna. Tillsätt curry, paprikapulver, cayennepeppar och vitlök. Lägg i räkorna, rör om och ta upp dem på ett fat.

  3. Häll tomatkross och paprikabitar i pannan. Tillsätt chili­sås och salt. Koka försiktigt under lock ca 10 min. Häll i grädde. Koka utan lock tills såsen tjocknat. Lägg i räkorna.

  4. Servera med ris och vitt bröd.

Vad tyckte du om receptet?