Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thailändsk nudelsallad med kyckling och jordnötssås

Recept på thailändsk nudelsallad med kyckling och jordnötssås. Jordnötter och thaidressing lyfter den här salladen och ger både smak och sälta.

Thailändsk nudelsallad med kyckling och jordnötssås
Thailändsk nudelsallad med kyckling och jordnötssås
Thailändsk nudelsallad med kyckling och jordnötssås
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 gäggnudlar
  • 1kyckling- grillad
  • 1wokmix- förp fryst t ex thai,chinese eller classic ( 900 g)
  • 2 mskrapsolja- + 2 msk rapsolja
  • 3lime
  • 0,5 tskströsocker
  • 1 mskfisksås
  • 3 mskkoriander- hackad
  • 3 mskjordnötter- hackade

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag.

  2. Bena ur och skär kycklingen i bitar.

  3. Fräs wokmixen i 2 msk olja enligt anvisning på förpackningen.

  4. Skölj limen noga i ljummet vatten. Skala en lime med potatisskalare och skär skalet i tunna strimlor. Pressa saften ur två, skär den tredje i klyftor till servering.

  5. Blanda 2 msk olja med socker, fisksås, limeskal och limesaft i en skål. Vänd ner nudlar, kyckling, wokmix och koriander. Strö över nötter och servera med limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?