Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Musslor är både billigt och festligt. Perfekt bjudmat om man blir många. Eller så kan det bli en vardagsfavorit!
Borsta musslorna under rinnande, kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när du knackar på dem.
Hacka lök och vitlök. Banka på citrongräsets grova del med baksidan av en kniv och dela stjälkarna mitt itu. Strimla sellerin tunt. Klyv en chili på längden, skrapa slarvigt bort kärnorna och strimla chiliköttet.
Skiva den andra chilin tunt och spara till garnering.
Fräs lök, vitlök, citrongräs, selleri, den strimlade chilin och ingefära i olja i en stor gryta utan att det tar färg. Tillsätt kokosmjölk, vatten och fond. Koka under lock i cirka 10 minuter.
Blanda i fisksås, lime och tunt strimlade limeblad.
Öka värmen och lägg i musslorna. Koka under lock tills alla musslor öppnat sig, cirka 5 minuter. Skaka grytan någon gång under tiden. Kasta de musslor som inte öppnat sig.
Vänd försiktigt ner färsk koriander och strö över skivad chili.
Recept från Mitt kök