Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thaikycklingsallad

Recept på thaikycklingsallad. Knaprigt och krispigt med friska asiatiska smaker. Komplettera gärna med lite färsk koriander på toppen.

Thaikycklingsallad
Thaikycklingsallad
Thaikycklingsallad
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1vitlöksklyfta
  • 400 gkycklingfärs
  • 1 mskrapsolja
  • 0,5 mskcitron- pressad
  • 1 mskfisksås
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 knippasalladslök
  • 4knipplökar- färska
  • 1avokado
  • 34salladshuvud- gem eller roman

Dressing

  • 0,5chili- t ex röd spansk peppar
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 mskfisksås
  • 1 mskjordnötsolja- eller sesamolja
  • 1 mskmuscovadosocker- ljust, eller råsocker

Garnering

  • 1 dljordnötter- grovhackade, torrostade

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Stek färsen i olja i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt vitlök mot slutet. Smaka av med citronsaft, fisksås och peppar. Låt svalna.

  2. Dressing: Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Blanda alla ingredienser till dressingen.

  3. Ansa och strimla löken tunt. Kärna ur, skala och skär avokadon i grova bitar.  Skölj salladen. Blanda lök, avokado och sallad i en skål.

  4. Fördela kycklingfärsen över salladen och ringla över dressing. Strö över jordnötter och servera.

Vad tyckte du om receptet?