Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thaikycklingsallad i salladsblad

Salladen är saftig av fint strimlade rättika och morötter och har en frisk smak av lime och chili. Servera i små salladsblad. Rättikan kan ibland vara ganska skarp, så provsmaka innan du blandar den med övriga ingredienser. Rättikan ska ha en mild smak, då blir det som godast.

Thaikycklingsallad i salladsblad
Thaikycklingsallad i salladsblad
Thaikycklingsallad i salladsblad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 gkycklingkött- tillagat
  • 2morötter
  • 1 biträttika- (10 cm)
  • 1röd spetspaprika
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 krukakoriander
  • 10myntablad
  • 2gemsallad

Dressing

  • 2 mskrisvinäger
  • 2 tskasiatisk fisksås
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 2 mskrapsolja
  • 1 msklime- pressad
  • 1 msksoja- ljus
  • 2 tskflytande honung

Gör så här

  1. Dressing: Blanda vinäger och fisksås. Skala och pressa i vit-löken. Låt stå i 2–3 min. Blanda i resten av ingredienserna.

  2. Strimla kycklingköttet. Skala och finstrimla morötterna och rättikan. Kärna ur paprikan och finstrimla den. Kärna ur chilin och skär den först in tunna strimlor, sedan i små bitar.

  3. Strimla myntabladen och hälften av koriandern. Blanda alla -ingredienserna till salladen.

  4. Plocka isär salladsbladen. Skölj och torka salladsbladen. Lägg kycklingsalladen i bladen strax före servering. Garnera med resterande koriander.

Vad tyckte du om receptet?