Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thaihummus med chilitortillachips

En krämig hummus med smak av jordnötter och sriracha passar fint till plocket innan maten. Dippa med tortillachips och servera lite oliver till.

Thaihummus med chilitortillachipsThaihummus med chilitortillachipsThaihummus med chilitortillachips
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 förpkikärter- kokta (380 g)
  • 1lime
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,75 dljordnötssmör- crunchy
  • 3 mskolivolja
  • 1 msksrirachasås- eller sambal oelek
  • 1 tsksalt
  • vatten- ev

Garnering

  • 1 mskolivolja
  • 1 mskjordnötter- finhackade
  • 3korianderkvistar

Tillbehör

  • 1 påsetortillachips- med chilismak
  • 100 goliver- marinerade

Gör så här

  1. Häll kikärterna i en sil och skölj dem i kallt vatten. Skölj limen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 2 msk saft. Skala vitlöken.

  2. Lägg kikärterna i en mixerskål med limeskal och saft, vitlök, jordnötssmör, olja, sriracha och salt. Mixa till en slät hummus. Späd eventuellt med lite vatten om röran blir för tjock.

  3. Bred ut hummusen i en skål och ringla över olja. Strö över nötter och koriander.

  4. Servera hummusen med tortillachips och oliver.

Vad tyckte du om receptet?