Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thaigryta med röd curry - recept

Recept på thaigryta med kyckling och röd curry. En lättlagad rätt med mycket smak.

Thaigryta med röd curry - recept
Thaigryta med röd curry - recept
Thaigryta med röd curry - recept
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 6kycklinglårfiléer
  • 2 mskolja
  • 2vitlöksklyftor
  • 1ingefära- liten bit
  • 2 mskröd currypasta
  • 2 tsksoja- ljus
  • 2lime- pressad saft
  • 1 mskråsocker
  • 2 mskkycklingfond
  • 1 mskasiatisk fisksås
  • 5 dlkokosmjölk- krämig
  • 2 dljasminris

Garnering

  • koriander
  • röd chili

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär kycklingköttet i strimlor. Bryn det i en stekpanna eller wok med olja.

  3. Skala och finhacka vitlöken och ingefära och rör ner i pannan. Låt det fräsa i 2 minuter. Tillsätt currypasta, soja, limesaft och råströsocker och rör om.

  4. Späd med kycklingfond, fisksås och kokosmjölk. Låt grytan sjuda, cirka 8 minuter. Servera med kokt jasminris. Garnera med koriander och chili.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök