Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på thai basil, thaibasilikadrink med gin och kokosmjölk. Drinken skapades på Stockolmsrestaurangen Asian Post Office och har blivit en riktig snackis. För att göra det fantastiska kokosskummet behövs en siffon men eftersom de flesta inte har det hemma har vi här gjort en förenklad version med vispad kokosgrädde.
Sockerlag: Koka vatten och socker i en kastrull till en simmig lag. Låt lagen kallna. Mixa sockerlag och thaibasilika med mixerstav. Sila lagen genom en finmaskig sil.
Skum: Vispa kokosgrädden fluffig.
Skaka gin, citronsaft och sockerlag med rikligt med is i en shaker. Sila upp drinken i glas. Toppa med kokosskum och garnera med thaibasilika.