Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thaibasilikadrink - recept på gindrink med kokosmjölk

Recept på thai basil, thaibasilikadrink med gin och kokosmjölk. Drinken skapades på Stockolmsrestaurangen Asian Post Office och har blivit en riktig snackis. För att göra det fantastiska kokosskummet behövs en siffon men eftersom de flesta inte har det hemma har vi här gjort en förenklad version med vispad kokosgrädde.

Media laddas

Ingredienser

  • 20 clgin
  • 12 clcitron- pressad
  • 12 clsockerlag- med thaibasilika, se recept
  • is

Skum

  • 1 dlkokosgrädde- av bra kvalitet

Garnering

  • thaibasilika

Sockerlag

  • 3 dlvatten
  • 2 dlströsocker
  • 1 krukathaibasilika
Foto: Stefan Wettainen

Gör så här

  1. Sockerlag: Koka vatten och socker i en kastrull till en simmig lag. Låt lagen kallna. Mixa sockerlag och thaibasilika med mixerstav. Sila lagen genom en finmaskig sil. 

  2. Skum: Vispa kokosgrädden fluffig.

  3. Skaka gin, citronsaft och sockerlag med rikligt med is i en shaker. Sila upp drinken i glas. Toppa med kokosskum och garnera med thaibasilika.

Vad tyckte du om receptet?