Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thai tofu stir fry

Recept på kryddig och smakrik stir fry med ­aromatiskt citrongräs. Tofun och zucchinin blir läckert krispiga när de steks med majsstärkelse.

Thai tofu stir fryThai tofu stir fryThai tofu stir fry
Thai tofu stir fry Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gnaturell tofu- extra fast
  • 1zucchini- (300 g)
  • 0,75 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 3citrongräs
  • 125 gsalladslök
  • 1grönsaksbuljongtärning
  • 1 msksambal oelek
  • 150 gbabyspenat
  • 2 mskjapansk soja
  • olivolja
  • strösocker
  • salt

Tillbehör

  • 3 dlris- gärna basmati

Gör så här

  1. Skär tofun i tärningar och torka av dem på hushållspapper. Halvera och gröp ur zucchinin lätt, skär den i tärningar. Lägg tofu och zucchini i en vid skål. Sikta över majsstärkelse och krydda med 1/2 tsk salt. Vänd ihop och se till att alla bitarna täcks runtom.

  2. Stek tofu och zucchini i 2 msk olja på hög värme i en stekpanna tills de är krispiga och fått fin färg. Ta upp på ett fat.

  3. Finstrimla citrongräsen. Ansa och finstrimla salladslöken. Fräs citron­gräs och lök i 2 msk olja i en stek­panna på medelvärme i ca 3 min.

  4. Häll 1 dl vatten i pannan och tillsätt buljongtärning, 1 1/2 msk socker och sambal. Rör om och låt koka i ca 1 min. Blanda ner tofu, zucchini och ­spenat i pannan. Ringla över soja. Stek på medelvärme i ca 2 min.

  5. Servera stir fryen med ris och eventuellt extra sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?