Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thai tofu stir fry

Recept på kryddig och smakrik stir fry med ­aromatiskt citrongräs. Tofun och zucchinin blir läckert krispiga när de steks med majsstärkelse.

Petra Lindstrand
Thai tofu stir fry
Thai tofu stir fry
Thai tofu stir fry
Thai tofu stir fry Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gnaturell tofu- extra fast
  • 1zucchini- (300 g)
  • 0,75 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 3citrongräs
  • 125 gsalladslök
  • 1grönsaksbuljongtärning
  • 1 msksambal oelek
  • 150 gbabyspenat
  • 2 mskjapansk soja
  • olivolja
  • strösocker
  • salt

Tillbehör

  • 3 dlris- gärna basmati

Gör så här

  1. Skär tofun i tärningar och torka av dem på hushållspapper. Halvera och gröp ur zucchinin lätt, skär den i tärningar. Lägg tofu och zucchini i en vid skål. Sikta över majsstärkelse och krydda med 1/2 tsk salt. Vänd ihop och se till att alla bitarna täcks runtom.

  2. Stek tofu och zucchini i 2 msk olja på hög värme i en stekpanna tills de är krispiga och fått fin färg. Ta upp på ett fat.

  3. Finstrimla citrongräsen. Ansa och finstrimla salladslöken. Fräs citron­gräs och lök i 2 msk olja i en stek­panna på medelvärme i ca 3 min.

  4. Häll 1 dl vatten i pannan och tillsätt buljongtärning, 1 1/2 msk socker och sambal. Rör om och låt koka i ca 1 min. Blanda ner tofu, zucchini och ­spenat i pannan. Ringla över soja. Stek på medelvärme i ca 2 min.

  5. Servera stir fryen med ris och eventuellt extra sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?