Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kryddig och smakrik stir fry med aromatiskt citrongräs. Tofun och zucchinin blir läckert krispiga när de steks med majsstärkelse.
Skär tofun i tärningar och torka av dem på hushållspapper. Halvera och gröp ur zucchinin lätt, skär den i tärningar. Lägg tofu och zucchini i en vid skål. Sikta över majsstärkelse och krydda med 1/2 tsk salt. Vänd ihop och se till att alla bitarna täcks runtom.
Stek tofu och zucchini i 2 msk olja på hög värme i en stekpanna tills de är krispiga och fått fin färg. Ta upp på ett fat.
Finstrimla citrongräsen. Ansa och finstrimla salladslöken. Fräs citrongräs och lök i 2 msk olja i en stekpanna på medelvärme i ca 3 min.
Häll 1 dl vatten i pannan och tillsätt buljongtärning, 1 1/2 msk socker och sambal. Rör om och låt koka i ca 1 min. Blanda ner tofu, zucchini och spenat i pannan. Ringla över soja. Stek på medelvärme i ca 2 min.
Servera stir fryen med ris och eventuellt extra sambal oelek.