Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thai larb - thailändsk färdsallad

Thai larb är en thailändsk färdsallad, här serveras de i krispiga ­isbergssalladsblad.

Simon Bajada
Thai larb - thailändsk färdsallad
Thai larb - thailändsk färdsallad
Thai larb - thailändsk färdsallad
Foto: Simon Bajada

Ingredienser

  • 500 gfläskfärs
  • 0,5 dljasminris
  • 3salladslökar
  • 0,5rödlök
  • 4 mskfisksås- asiatisk
  • 3 mskkoriander- hackad
  • 3 mskmynta- hackad
  • 1 msklime- pressad
  • 1 mskröd chili- hackad, t ex spansk peppar
  • 1 mskrapsolja
  • 150 gböngroddar- färska eller från burk

Tillbehör

  • isbergssallad

Gör så här

  1. Rosta riset i en torr, het stekpanna tills det fått gyllenbrun färg. Ta upp och låt kallna på ett fat. Stöt riset i en mortel.

  2. Ansa och strimla salladslöken. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda fisksås, koriander, mynta, pressad lime och chili. Tillsätt de båda löksorterna och 1 1/2 msk ris.

  3. Stek färsen i olja i en stekpanna tills den fått fin färg.

  4. Fördela färsen i skålar av isbergssallad. Toppa med örtsås och böngroddar och strö över ­resterande ris. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?