Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Thai larb är en thailändsk färdsallad, här serveras de i krispiga isbergssalladsblad.
Rosta riset i en torr, het stekpanna tills det fått gyllenbrun färg. Ta upp och låt kallna på ett fat. Stöt riset i en mortel.
Ansa och strimla salladslöken. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda fisksås, koriander, mynta, pressad lime och chili. Tillsätt de båda löksorterna och 1 1/2 msk ris.
Stek färsen i olja i en stekpanna tills den fått fin färg.
Fördela färsen i skålar av isbergssallad. Toppa med örtsås och böngroddar och strö över resterande ris. Servera genast.