Tips!
Rumstemperera köttet en stund innan stekning så det inte är iskallt när du lägger det i pannan. Lägg köttet i het panna och låt bitarna ligga stilla tills de får fin färg. Vänd och låt de steka klart på andra sidan.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Välsmakande thai green curry med biff. Satsa på kött av bra kvalitet och mörhet, det gör stor skillnad. Thaibasilika säljs på kruka, missa inte den då den ger en härlig anissmakande thailändsk touch.
Nam pla: Skala och finstrimla chilin, behåll kärnorna om du gillar hetta. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök, fisksås, limesaft och socker.
Strimla köttet. Ansa och skär auberginen i tärningar. Stek auberginen i 2 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp på ett fat.
Bryn köttet hastigt runt om i 2 msk olja i den heta pannan. Ta upp köttet på ett fat.
Rör ner currypastan i stekpanna och låt den fräsa i ca 1 min. Rör i kokosmjölk, nam pla-sås, limeblad och den stekta auberginen. Låt såsen sjuda i ca 5 min.
Rör ner det stekta köttet, spenat och ärter i såsen. Låt sjuda i ca 2 min. Repa basilikan och rör ner bladen i såsen.
Servera curryn med ris.
Rumstemperera köttet en stund innan stekning så det inte är iskallt när du lägger det i pannan. Lägg köttet i het panna och låt bitarna ligga stilla tills de får fin färg. Vänd och låt de steka klart på andra sidan.