Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thai green curry med biff och thaibasilika

Välsmakande thai green curry med biff. Satsa på kött av bra kvalitet och mörhet, det gör stor skillnad. Thaibasilika säljs på kruka, missa inte den då den ger en härlig anissmakande thailändsk touch.

Thai green curry med biff och thaibasilika
Thai green curry med biff och thaibasilika
Thai green curry med biff och thaibasilika
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gnötkött- t ex entrecôte, biff eller innanlår
  • 1aubergine- (350 g)
  • 2 mskrapsolja- + 2 msk
  • 12 mskgrön currypasta- t ex Mae plouw
  • 5limeblad
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 70 gbabyspenat
  • 125 ggröna ärter- frysta
  • 1 krukathaibasilika

Nam pla

  • 2chili- gärna både röd och grön
  • 2vitlöksklyftor
  • 3 mskasiatisk fisksås
  • 2 msklime- pressad
  • 0,5 mskströsocker

Tillbehör

  • basmatiris

Gör så här

  1. Nam pla: Skala och finstrimla chilin, behåll kärnorna om du gillar hetta. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök, fisksås, limesaft och socker.

  2. Strimla köttet. Ansa och skär auberginen i tärningar. Stek auberginen i 2 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp på ett fat.

  3. Bryn köttet hastigt runt om i 2 msk olja i den heta pannan. Ta upp köttet på ett fat.

  4. Rör ner currypastan i stekpanna och låt den fräsa i ca 1 min. Rör i kokosmjölk, nam pla-sås, limeblad och den stekta auberginen. Låt såsen sjuda i ca 5 min.

  5. Rör ner det stekta köttet, spenat och ärter i såsen. Låt sjuda i ca 2 min. Repa basilikan och rör ner bladen i såsen.

  6. Servera curryn med ris.

Vad tyckte du om receptet?

Tips!

Rumstemperera köttet en stund innan stekning så det inte är iskallt när du lägger det i pannan. Lägg köttet i het panna och låt bitarna ligga stilla tills de får fin färg. Vänd och låt de steka klart på andra sidan.