Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Texmexsallad med syrad lök och sötpotatischips passar bra till pulled pork och grillat. Sötpotatischipsen kan du även steka på en plåt i ugnen. Blanda potatisskivorna med 2 msk olja. Sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över 2 tsk flingsalt. Stek mitt i ugnen i 200° tills de blir krispiga, ca 20 min.
Skrubba potatisen och torka den. Skär i mycket tunna skivor, gärna på längden på mandolin. Hetta upp oljan i en kastrull till 180°. Fritera ca 10 skivor åt gången tills de är krispiga. Ta upp, lägg på hushållspapper, strö över 2 tsk flingsalt.
Skala, halvera och skär rödlöken i tunna klyftor. Lägg dem i en skål. Halvera limen och pressa ut 1 dl saft. Rör ihop limesaft, socker och salt. Blanda ner löken och marinera ca 1 timme. Skölj bönorna i kallt vatten, blanda med löken.
Stek majsen i het panna med 1/2 msk olja tills den fått lite färg. Krydda med 1 tsk flingsalt. Låt svalna.
Ansa och skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin. Halvera och skär gurkan i bitar. Grovhacka salladen, lägg upp på två stora fat och blanda med mixsalladen. Strö över lök, bönor, majs, rädisor och gurka. Ringla över lite av lökmarinaden. Toppa med några sötpotatischips och servera resten bredvid.