Fajitakrydda, ca 6 msk:
1 msk Maizena majsstärkelse
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
2 tsk chilipulver
2 tsk mald koriander
1 msk lökpulver
2 tsk strösocker
1 msk salt
Läs också:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 20g
Protein: 34g
Kolhydrater: 83g
Recept på texmexpytt. Enklast möjliga och en given favorit hos barnen. Välj köpt fajita-krydda eller blanda själv, se recept.
Bryn köttfärsen i 1 msk smör i en stor stekpanna.
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda ner lök, paprika och majs i stekpannan. Bryn ca 2 min. Tillsätt fajitakryddan och 1 dl vatten. Låt vattnet koka in.
Vänd ner riset och servera med limeklyftor, gräddfil och sallad.
1 msk Maizena majsstärkelse
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
2 tsk chilipulver
2 tsk mald koriander
1 msk lökpulver
2 tsk strösocker
1 msk salt
Läs också: