Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Texmexgratäng

Texmex. Klassiska texmexsmaker i en gratäng som brukar uppskattas av både små och stora gäster.

Texmexgratäng
Texmexgratäng
Texmexgratäng
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 4korvar- färska,cirka 400 g, till exempel fläsk eller chorizo
  • 1 knippasalladslök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja- om så behövs
  • 3 burkarbönor- à 400 g, gärna både svarta och vita
  • 12 msktacokryddmix- (påse)
  • 2,5 dlhönsbuljong- gjord på tärning
  • 1 påsenachos- eller tortillachips
  • 200 gcheddarost- riven
  • 23 mskjalapeño- skivad på burk

Till garnering

  • 3 mskkoriander- hackad
  • 1 mskjalapeño- skivad på burk

Till servering

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Dra av skinnet på korven och skär den i små bitar. Ansa och skiva löken. Skala och hacka vitlöken.

  2. Bryn korven i en het stekpanna cirka 5 minuter. Ta upp den på en tallrik.

  3. Bryn lök (spara lite till garnering) och vitlök i fettet som finns kvar i pannan och om så behövs oljan, cirka 3 minuter.

  4. Blanda i sköljda och avrunna bönor. Smaka av med texmex-krydda och bryn under omrörning cirka 1 minut. Mosa bönorna grovt med en gaffel. Blanda i buljongen och koka upp.

  5. Bottna en ugnssäker form med hälften av chipsen. Varva bönor, korv, ost och jalapeño i formen i två lager, avsluta med osten. Garnera med resten av chipsen runtom.

  6. Sätt gratängen i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills allt blivit genomvarmt, osten har smält och gratängen fått fin färg.

  7. Garnera med den sparade salladslöken, koriandern och jalapeño

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök