Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 21g
Protein: 17g
Kolhydrater: 58g
Recept på texmexbönor med enkel guacamole. Perfekt vardagsmys med texmexinspirerad smak.
Grovhacka tomaterna. Skala löken. Skär hälften i ringar till garnering och hacka resten. Skala och hacka vitlöken. Skala och tärna potatisen.
Stek potatisen mjuk och guldgul i 2 msk olja 10–15 min. Ta upp den på en tallrik.
Fräs hackad lök och vitlök i 1 msk olja i en gryta ca 3 min. Blanda i tomatpurén och de hackade tomaterna. Fräs ca 2 min. Blanda i kryddan. Späd med vattnet och koka upp såsen under omrörning.
Spola av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner dem i grytan och koka ca 5 min. Tillsätt potatisen och låt allt bli genomvarmt. Krydda med salt.
Garnera grytan med de sparade lökringarna och servera med guacamole.