Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Texmexbiffar med grillade grönsaker

Texmexbiffar med grillade grönsaker är vego från grillen. Här används vegansk formbar färs till biffarna. Vill du äta helt veganskt kan biffarna serveras med en havre-baserad fraiche i stället för gräddfil.

Texmexbiffar med grillade grönsakerTexmexbiffar med grillade grönsakerTexmexbiffar med grillade grönsaker
Foto: Helèn Pe / BMB

Ingredienser

  • 500 ganammafärs- fryst, formbar
  • 0,5gul lök
  • 1tomat
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tskoregano
  • 1 tskchili
  • 1 tsksalt
  • 1 mskrapsolja

Grönsaker

  • 2avokador
  • 2röda paprikor
  • 2majskolvar
  • 2 mskrapsolja
  • 2 tskflingsalt

Garnering

  • koriander

Tillbehör

  • gräddfil
  • gräddfil
  • nachos

Gör så här

  1. Tina färsen enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken. Tärna tomaten. Blanda färsen med lök och tomat. Tillsätt paprikapulver, oregano och chilipeppar och krydda med salt. Forma färsen till små biffar. Pensla dem med olja.

  2. Kärna ur och skär avokadon i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär majskolen i bitar. Pensla grönsakerna med olja.

  3. Grilla biffarna direkt ca 3 min på varje sida. Grilla paprikan direkt ca 3 min på varje sida och avokado och majs direkt ca 2 min på varje sida.

  4. Lägg grönsakerna på ett fat och strö över flingsalt. Lägg på biffarna och garnera med koriander. Servera med gräddfil och nachos.

Vad tyckte du om receptet?