Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Texmex-tortilla med grillad ananas och tomatsalsa passar både stora och små. Kontrollera om vegofärsen är kryddad med salt, minska i så fall på saltet i rätten.
Salsa: Tärna tomaterna. Ansa och strimla salladslöken. Hacka jalapeñon. Blanda alla ingredienser.
Stek färsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Blanda majs-stärkelsen med kryddorna och blanda ner i färsen. Rör om och häll på 2 dl vatten. Låt sjuda ca 5 min.
Skär bort skalet från ananasen. Halvera den och skär bort den grova stocken i mitten. Skär ananasen i klyftor. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna tills de fått fin färg.
Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll dem med färs, ananas och salsa. Toppa med koriander och servera.