Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Texmex-tortilla med grillad ananas och tomatsalsa

Texmex-tortilla med grillad ananas och tomatsalsa passar både stora och små. Kontrollera om vegofärsen är kryddad med salt, minska i så fall på saltet i rätten.

Texmex-tortilla med grillad ananas och tomatsalsa
Texmex-tortilla med grillad ananas och tomatsalsa
Texmex-tortilla med grillad ananas och tomatsalsa
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 gvegofärs
  • 1 mskrapsolja- + 1 msk
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 mskspiskummin- mald
  • 1 mskoregano
  • 1 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar
  • 1ananas
  • 12tortillabröd- små
  • 1 krukakoriander

Salsa

  • 3tomater
  • 2salladslökar
  • 0,5 dljalapeño- inlagd
  • 1 msklime- pressad
  • 1 tskrårössocker
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Salsa: Tärna tomaterna. Ansa och strimla salladslöken. Hacka jalapeñon. Blanda alla ingredienser.

  2. Stek färsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Blanda majs-stärkelsen med kryddorna och blanda ner i färsen. Rör om och häll på 2 dl vatten. Låt sjuda ca 5 min.

  3. Skär bort skalet från ananasen. Halvera den och skär bort den grova stocken i mitten. Skär ananasen i klyftor. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna tills de fått fin färg.

  4. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll dem med färs, ananas och salsa. Toppa med koriander och servera.

Vad tyckte du om receptet?