Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Texas tortilla

Kryddigt och gott - variera styrkan efter smak!

Texas tortilla
Texas tortilla
Texas tortilla
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 800 gfläskfilé
  • 1 tskspiskummin
  • 1 tskpaprikapulver- spanskt rökt
  • 1 tskanchochilipulver
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald
  • 1 burktomat- krossad (400 ml)
  • 2 krmchiliflakes
  • 1 dlvitvinsvinäger
  • 0,5 dlfarinsocker
  • 200 gvitkål- strimlad
  • 1morot
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 2 mskmajonnäs
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 2majskolvar- grillade
  • 1romansalladshuvud
  • 2avokado
  • 1röd chili
  • 2salladslökar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Krydda filén med spiskummin, paprikapulver, chilipulver, salt och peppar.

  3. Bryn runtom i olja i en panna. Baka i mitten av ugnen cirka 25-30 minuter till en innertemperatur på 68-70 grader.

  4. Koka ihop krossad tomat, chili, vinäger och socker cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  5. Blanda kål, riven morot, crème fraiche, majonnäs och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

  6. Servera filén tillsammans med tomatsås, coleslaw och andra tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök