Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på Texas chili på grillen. En riktigt het och mustig chili som får puttra många timmar på grillen.
Rosta ancho-, pasilla- och chipotlechilin i en torr, het stekpanna 2–3 min. Lägg chilin i en liten skål med vatten ca 30 min.
Tänd en skorstenständare fylld med briketter och låt dem brinna tills de är glödande med askgrå yta, ca 30 min.
Lyft upp de blötlagda chilifrukterna och häll bort vattnet. Lägg chilifrukterna, utan stjälkar, i en mixer med 1 dl vatten och mixa till en slät puré.
Putsa och skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och skiva vitlöken. Skär fläsket i bitar, ca 1 x 2 cm.
Sprid ut de heta briketterna i klotgrillen och ställ ner grytan.
Knaperstek fläsktärningarna i olja i grytan. Lyft sedan ur dem och låt rinna av på hushållspapper.
Bryn högrevsbitarna i fläskfettet. Lyft ur köttet och lägg åt sidan. Stek rödlöken i grytan tills den fått lite färg och börjat bli lätt genomskinlig. Vänd ner vitlöken och låt fräsa ytterligare ca 1 minut.
Tillsätt högrev, sidfläsk, chilipuré, öl, 3 dl vatten, kaffe, kryddor och salt. Vänd runt och blanda väl.
Lägg på grytans lock och lägg även på grillens lock. Låt grillens ventiler vara halvöppna. Sjud grytan ca 4 timmar. Rör om var 30:e minut och fyll på med mer vatten och öl i lika delar, om det behövs. Fyll också på med briketter när det behövs.
Riv chokladen och blanda ner den tillsammans med lönnsirapen i grytan. Blanda väl och låt puttra ytterligare ca 30 min.
Servera grytan med tillbehören.