Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tex mex-panna med tortillachips

Tacokryddan kan variera i sälta beroende på sort, så smaka av den först så det inte blir för salt. Det är gott att stänka lite tabasco över ägg och bönor vid servering.

Tex mex-panna med tortillachipsTex mex-panna med tortillachipsTex mex-panna med tortillachips
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 4tomater
  • 2 mskolivolja
  • 2 burkarbönor i tomatsås- t ex Heinz (à 400g)
  • 2 msktacokrydda
  • 4ägg
  • 3 mskpersilja- hackad
  • 50 gtortillachips

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i bitar.

  2. Hetta upp oljan i en stek- eller traktörpanna. Fräs löken ca 3 min. Blanda i tomater, bönor och krydda. Koka på svag värme ca 5 min.

  3. Gör fördjupningar i bön- och tomatröran och knäck ett ägg i varje fördjupning. Stek äggen på svag värme under lock ca 5 min. Strö persiljan över.

  4. Servera med tortillachips.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 390 kcal per portion: 19 g fett • 19 g protein • 35 g kolhydrater