Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Terrinen är smaksatt med vinäger och cidervinägersenap som ger den en god, lätt syrlig smak. Cidervinägersenap är en grovkornig fransk senap.
Skölj och lägg fläskläggen i en stor gryta. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma väl.
Skala och skär morötter, persiljerötter och lök i små tärningar. Skär sellerin i bitar. Lägg grönsakerna i grytan och tillsätt kryddor och vitvinsvinäger. Låt läggen sjuda under lock tills den är riktigt mör, ca 3 timmar.
Ta upp köttet och låt det svalna. Ta bort ben, svål och fett och skär köttet i bitar. Sila buljongen.
Syltan: Skala och fintärna morötterna. Koka dem mjuka, ca 5 min, i lite av buljongen. Låt rinna av.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp 7 dl av buljongen. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i den varma buljongen. Tillsätt köttet, morötter, och balsamvinäger och smaka av med salt. Rör ner persiljan.
Klä en avlång form, ca 1 1/2 liter, invändigt med plastfolie. Häll köttblandningen i formen och ställ den i kylen för att stelna, ca 12 timmar.