Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Teriyakispett


Den här marinaden är så enkel att du inte ens behöver salt och peppar.

Teriyakispett
Teriyakispett
Teriyakispett

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gentrecôte- eller utskuren biff
  • 1 dlmatyoghurt
  • 1 dlteriyakisås
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 2 msksesamfrö- rostat
  • grillspett

Gör så här

  1. Skär köttet i avlånga bitar. Blanda ­yoghurt, teriyakisås och vitlök. Marinera köttet minst 4 timmar.

  2. Om du använder grillspett av trä, lägg dem i blöt i kallt vatten så bränner de inte så lätt. Trä upp köttet på spett.

  3. Grilla spetten runtom. Strö över sesamfrö. Servera med nektarinpassion

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök