Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Teriyakilax med vitlöksfräst pak choi- och potatissallad

Recept på teriyakilax med vitlöksfräst pak choi- och potatissallad. Om du inte hittar pak choi så byt ut den mot mangold eller salladskål.

Teriyakilax med vitlöksfräst pak choi- och potatissallad
Teriyakilax med vitlöksfräst pak choi- och potatissallad
Teriyakilax med vitlöksfräst pak choi- och potatissallad
Recept på Teriyakilax med vitlöksfräst pak choi- och potatissallad. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 700 glaxfilé
  • 0,5 dlteriyakimarinad- + 0,5 dl
  • 2pak choi
  • 1 kgdelikatesspotatis- kokt
  • 2 klyftorvitlök
  • 1 mskingefära- finhackad
  • 2lime
  • rapsolja- salt, nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Ta bort eventuella ben från laxen. Lägg den i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper. Strö på 1/2 tsk salt och 1 krm  peppar. Häll över 1/2 dl teriyakimarinad.

  3. Stek laxen mitt i ugnen ca 20 min.

  4. Skölj och skär pak choi i grova bitar. Halvera eventuellt potatisen om den är stor.

  5. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och ingefära i 2 msk olja. Tillsätt potatisen och stek den till fin färg. Tillsätt pak choi på slutet och fräs hastigt, det ska fortfarande vara tuggmotstånd kvar. Strö på 1 tsk salt.

  6. Servera den varma salladen till laxen med 1/2 dl teriyakimarinad och limeskivor.

Vad tyckte du om receptet?