Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på teriyakilax med vitlöksfräst pak choi- och potatissallad. Om du inte hittar pak choi så byt ut den mot mangold eller salladskål.
Sätt ugnen på 175°.
Ta bort eventuella ben från laxen. Lägg den i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper. Strö på 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll över 1/2 dl teriyakimarinad.
Stek laxen mitt i ugnen ca 20 min.
Skölj och skär pak choi i grova bitar. Halvera eventuellt potatisen om den är stor.
Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och ingefära i 2 msk olja. Tillsätt potatisen och stek den till fin färg. Tillsätt pak choi på slutet och fräs hastigt, det ska fortfarande vara tuggmotstånd kvar. Strö på 1 tsk salt.
Servera den varma salladen till laxen med 1/2 dl teriyakimarinad och limeskivor.