Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Teriyakikyckling

Kyckling och grönsaker tillagas samtidigt på samma plåt. Snabbt och lätt.

Teriyakikyckling
Teriyakikyckling
Teriyakikyckling

Ingredienser

  • 1 kgkycklingben- kycklinglår eller kycklingklubbor
  • 2zucchini
  • 2paprikor- i olika färger
  • 1spansk peppar (chili)
  • 1 msksesamfrö
  • 1 tsksalt

Marinad

  • 1 dlteriyakisås
  • 1,5 mskingefära- riven, färsk
  • 1 tskhonung- flytande

Tillbehör

  • ris- kokt
  • teriyakisås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda samman marinaden. Dela kycklinglåren och kycklingklubborna i leden med en vass kniv. Blanda kycklingbitarna med nästan all marinad i en påse, spara 2 msk av marinaden.

  3. Halvera och skär zucchini i skivor. Dela paprikan och ta bort kärnorna. Skär dem i bitar. Dela pepparfrukten och ta bort kärnorna.

  4. Lägg ut kycklingen i en ugnslångpanna. Strö över sesamfrö. Sätt in den i ugnen. Ta ut den efter 15 min. Blanda grönsakerna med resten av marinaden och bred ut dem runt omkring kycklingen. Salta. Sätt in i ugnen ytterligare 20 min.

  5. Servera med kokt ris och extra teriyakisås.

Vad tyckte du om receptet?