Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Teriyakiburgare med grillad ananas och srirachamajonnäs

Förvandla den vanliga hamburgaren till något lite festligare! Här är en smakrik teriyakiburgare med het ­majonnäs, grillad ananas och ­baconskivor. 

Teriyakiburgare med grillad ananas och srirachamajonnäs
Teriyakiburgare med grillad ananas och srirachamajonnäs
Teriyakiburgare med grillad ananas och srirachamajonnäs
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 ghögrevsfärs
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskteriyakimarinad- + 1 dl
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Chilimajonnäs

  • 2 dlmajonnäs- gärna Hellmann’s
  • 2 tsksrirachasås- eller sambal oelek

Tillbehör

  • 1ananas- riktigt mogen
  • 1rödlök
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 4hamburgerbröd
  • 70 gsalladsmix- späd

Gör så här

  1. Blanda färs, senap, 1 msk teriyakimarinad, salt och peppar. Forma ­till fyra tjocka platta burgare. Lägg dem på oljat fat och ställ in i kylen.

  2. Majonnäs: Rör ihop majonnäs och sriracha.

  3. Skala ananasen och skär i 1 cm tjocka skivor. Skär bort den träiga mittstocken med en liten kniv. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Stek baconet krispigt i medelvarm panna och låt rinna av på hushållspapper.

  4. Grilla brödhalvorna ca 30 sekunder på varje sida. Grilla ananasen på hög värme ca 2 min på varje sida. Grilla burgarna 3–4 min per sida. Pensla med 1 dl teriyakimarinad på slutet.

  5. Bred majonnäs över brödhalvorna och lägg på salladsblad.­Toppa med burgare, ananas, lök, bacon och salladsmix.

Vad tyckte du om receptet?