Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Förvandla den vanliga hamburgaren till något lite festligare! Här är en smakrik teriyakiburgare med het majonnäs, grillad ananas och baconskivor.
Blanda färs, senap, 1 msk teriyakimarinad, salt och peppar. Forma till fyra tjocka platta burgare. Lägg dem på oljat fat och ställ in i kylen.
Majonnäs: Rör ihop majonnäs och sriracha.
Skala ananasen och skär i 1 cm tjocka skivor. Skär bort den träiga mittstocken med en liten kniv. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Stek baconet krispigt i medelvarm panna och låt rinna av på hushållspapper.
Grilla brödhalvorna ca 30 sekunder på varje sida. Grilla ananasen på hög värme ca 2 min på varje sida. Grilla burgarna 3–4 min per sida. Pensla med 1 dl teriyakimarinad på slutet.
Bred majonnäs över brödhalvorna och lägg på salladsblad.Toppa med burgare, ananas, lök, bacon och salladsmix.