Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En söt och krämig variant av solnedgångsdrinken, med tequila på toppen. En snygg avslutning på middagen!
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Häll grädden i en kastrull och tillsätt socker.
Skär ett snitt på längden i vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg stång, frön och granatäppelsaft i kastrullen och låt sakta sjuda upp. Ta kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i grädden. Tillsätt hushållsfärg.
Fördela blandningen i höga glas och låt gräddblandningen ”skvimpa” upp lite längs sidorna. Ställ in i kylen i ca 3 tim.
Apelsinpannacotta: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Gör på samma sätt som granatäppelpannacottan. Låt smeten svalna i ca 20 min innan den hälls över pannacottan i glasen. Ställ in i kylen i ytterligare ca 3 tim.
Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Häll apelsinsaften i en kastrull och koka upp. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften under omrörning. Tillsätt tequila och låt svalna något. Häll saften i glasen. Ställ in i kylen i ca 2 tim innan servering.
Garnera pannacottan med apelsinskivor.