Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tequila sunrise-pannacotta

En söt och krämig variant av solnedgångsdrinken, med tequila på toppen. En snygg avslutning på middagen!

Tequila sunrise-pannacottaTequila sunrise-pannacottaTequila sunrise-pannacotta
Recept på en tjusig, och lite annorlunda, dessert – tequila sunrise-pannacotta! Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1,5gelatinblad
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 mskströsocker
  • 0,5vaniljstång
  • 2 mskgranatäppelsaft- färskpressad eller konc röd hushållsfärg

Apelsinpannacotta

  • 0,5apelsin
  • 1gelatinblad
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 mskströsocker
  • 0,5vaniljstång
  • orange hushållsfärg

Apelsin- och tequilagelé

  • 1,5gelatinblad
  • 1,5 dlapelsin- pressad
  • 1 msktequila

Garnering

  • apelsin- i skivor

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Häll grädden i en kastrull och tillsätt socker. 

  2. Skär ett snitt på längden i vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg stång, frön och granatäppelsaft i kastrullen och låt sakta sjuda upp. Ta kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången. Ta upp och låt gelatin­bladen smälta i grädden. Tillsätt hushållsfärg.

  3. Fördela blandningen i höga glas och låt gräddblandningen ”skvimpa” upp lite längs sidorna. Ställ in i kylen i ca 3 tim.

  4. Apelsinpannacotta: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Gör på samma sätt som granatäppelpannacottan. Låt ­smeten svalna i ca 20 min innan den hälls över pannacottan i glasen. Ställ in i kylen i ytterligare ca 3 tim.

  5. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Häll apelsinsaften i en kastrull och koka upp. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften under omrörning. Tillsätt tequila och låt ­svalna något. Häll saften i glasen. Ställ in i kylen i ca 2 tim innan servering.

  6. Garnera pannacottan med ­apelsinskivor.

Vad tyckte du om receptet?