Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tempurafriterade padrones

Tempurafriterade padrones - ett annorlunda och gott sätt att servera padrones på.

Tempurafriterade padrones
Tempurafriterade padrones
Tempurafriterade padrones
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 gpadrones

Tempurasmet

  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 dlmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 tskbakpulver
  • 1 dlöl- kallt, ljust  eller vatten
  • 5 dlolivolja- eller rapsolja
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Tempurasmet: Blanda mjöl, majsstärkelse och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt ölet och vispa slätt. Låt stå ca 20 min.

  2. Hetta upp oljan till 180°. Doppa padronen i tempurasmeten och lägg ner dem allteftersom i oljan. Fritera dem ca 1 minut, tills de fått fin färg.

  3. Ta upp med hålslev och lägg dem på hushållspapper. Strö över flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?