Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tempurafriterade haricots verts med yuzumajonnäs är ett gott tillbehör till burgaren, fisken eller köttbiten. Funkar även som snacks helt på egen hand.
Majonnäs: Vispa ihop äggula, citronsaft, senap och socker för hand eller med elvisp. Droppa i oljan, lite i taget, vispa till en krämig majonnäs. Smaka av med yuzujuice och krydda med salt.
Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 2 min. Skölj bönorna med kallt vatten och torka dem noga. Blanda mjöl och majstärkelse eller potatismjöl. Vispa upp äggulan lätt och blanda ner den och vattnet i mjölblandingen. Blanda snabbt ihop till en smet.
Hetta upp oljan i en fritös eller gryta till 180°. Lägg en handfull bönor åt gången i smeten och lägg ner i oljan. Fritera ca 1 minut. Ta upp och låt rinna av på galler. Fritera resten av bönorna undan för undan. Krydda med salt och servera med majonnäsen.