Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tempurafriterade haricots verts med yuzumajonnäs  

Tempurafriterade haricots verts med yuzumajonnäs är ett gott tillbehör till burgaren, fisken eller köttbiten. Funkar även som snacks helt på egen hand.

Tempurafriterade haricots verts med yuzumajonnäs  Tempurafriterade haricots verts med yuzumajonnäs  Tempurafriterade haricots verts med yuzumajonnäs  
Goda tempurafriterade haricot verts. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 gharicots verts- färska
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena eller potatismjöl
  • 1äggula
  • 2,5 dlkolsyrat vatten- kallt
  • 5 dlrapsolja
  • 0,5 tsksalt

Yuzumajonnäs

  • 1äggula
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 tskströsocker
  • 2 dlrapsolja
  • 0,50,75 mskyuzujuice
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Majonnäs: Vispa ihop äggula, citronsaft, senap och socker för hand eller med elvisp. Droppa i oljan, lite i taget, vispa till en krämig majonnäs. Smaka av med yuzujuice och krydda med salt.

  2. Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 2 min. Skölj bönorna med kallt vatten och torka dem noga. Blanda mjöl och majstärkelse eller potatismjöl. Vispa upp äggulan lätt och blanda ner den och vattnet i mjölblandingen. Blanda snabbt ihop till en smet.

  3. Hetta upp oljan i en fritös eller gryta till 180°. Lägg en handfull bönor åt gången i smeten och lägg ner i oljan. Fritera ca 1 minut. Ta upp och låt rinna av på galler. Fritera resten av bönorna undan för undan. Krydda med salt och servera med majonnäsen.

Vad tyckte du om receptet?