Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tempurafriterade grönsaker

Tempurafriterade grönsaker är frasigt och gott. Tempura är ett japanskt sätt att fritera. Grönsaker eller skaldjur doppas i en tunn frityrsmet och serveras med en sojabaserad dippsås.

Tempurafriterade grönsakerTempurafriterade grönsakerTempurafriterade grönsaker
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 gharicots verts- färska
  • 1gul lök
  • 1morot- stor
  • 2 dlrismjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlvatten
  • 100 gminimajs- färsk

Fritering

  • 1 lrapsolja

Garnering

  • flingsalt

Dippsås

  • 0,5 dlsoja- japansk
  • 1 mskingefära- riven
  • 1,5 mskrårössocker
  • 1 msklime- pressad
  • 1 tskchiliflakes

Gör så här

  1. Förväll haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola av med kallt vatten och låt rinna av. Skala löken och skär den i ca 1 cm breda skivor. Dela skivorna så att det bildas ringar. Skala moroten och skär den i skivor på längden, ca 1/2 cm tjocka. Skär skivorna i ca 2 x 5 cm stora bitar.

  2. Blanda rismjöl, bakpulver och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en slät smet.

  3. Dippsås: Blanda ihop alla ingredienser.

  4. Hetta upp oljan till 170°. Doppa lök och morot i smeten. Fritera i omgångar 3–4 min tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. Hetta upp oljan till 180°. Doppa minimajs och bönor i smeten och fritera i omgångar 1–2 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  6. Lägg upp grönsakerna i en skål och strö över flingsalt. Servera dem nyfriterade med dippsåsen.

Vad tyckte du om receptet?