Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tempurafriterade grönsaker är frasigt och gott. Tempura är ett japanskt sätt att fritera. Grönsaker eller skaldjur doppas i en tunn frityrsmet och serveras med en sojabaserad dippsås.
Förväll haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola av med kallt vatten och låt rinna av. Skala löken och skär den i ca 1 cm breda skivor. Dela skivorna så att det bildas ringar. Skala moroten och skär den i skivor på längden, ca 1/2 cm tjocka. Skär skivorna i ca 2 x 5 cm stora bitar.
Blanda rismjöl, bakpulver och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en slät smet.
Dippsås: Blanda ihop alla ingredienser.
Hetta upp oljan till 170°. Doppa lök och morot i smeten. Fritera i omgångar 3–4 min tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Hetta upp oljan till 180°. Doppa minimajs och bönor i smeten och fritera i omgångar 1–2 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Lägg upp grönsakerna i en skål och strö över flingsalt. Servera dem nyfriterade med dippsåsen.