Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tempurafriterade grönkålschips med chilidipp är trevligt fredagsmys. Grönkålen förvandlas till superfrasiga chips. Låt inte oljan bli alltför varm, då skvätter det mer när man friterar. Håll en finmaskig sil över så hindrar du stänket. Chiliaioli finns färdig att köpa i butik.
Blanda tempuramixen enligt anvisning på förpackningen. Repa bladen från kålen och riv dem i mindre bitar.
Hetta upp oljan i en kastrull till 160°.
Blanda bladen med tempuramixen. Fritera bladen några åt gången, 1/2–1 minut tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Krydda med flingsalt. Lägg upp chipsen och servera med chiliaioli.