Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tempurafriterad tofu med snabb-picklade grönsaker och kimchimajonnäs är god vegomat. Fritera tofubitarna, några i taget, så att de inte klibbar ihop.
Grönsaker: Skala och skär moroten i stavar. Ansa vax- och sockerbönor. Koka upp vattnet med socker, ättika och salt. Lägg i grönsakerna och låt koka ca 3 min. Ta kastrullen åt sidan och låt stå.
Majonnäs: Låt kimchin rinna av och mixa den med mixerstav. Blanda den med majonnäs. Krydda med salt.
Torka av tofun med hushållspapper och skär den i långa stavar. Blanda frityrmixen med vatten enligt anvisning på förpackningen.
Sära på salladsbladen. Låt grönsakerna rinna av och blanda dem med salladen.
Hetta upp oljan till 180°. Vänd tofubitarna i mjöl och doppa dem i tempurablandningen. Friterna tofubitarna i oljan tills de fått fin färg, ca 2 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med tofu och chilirostade sesamfrön. Servera med kimchimajonnäs.