Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fritera strömmingen vid bordet och servera efter hand.
Pepparrotsyoghurt: Finriv pepparroten och blanda den med yoghurt och salt. Ställ kallt till servering.
Blanda tempuramixen enligt anvisning på paketen. Eller blanda din egen.
Salta strömmingen. Hetta upp oljan till 175°. Doppa strömmingsfiléerna i smeten och låt dem rinna av något.
Fritera några filéer åt gången ca 3 min eller tills de blir vackert gyllenbruna. Ta upp filéerna med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
Låt oljan svalna något. Doppa sedan persiljan mycket hastigt i oljan. Ta upp och lägg på hushållspapper.
Servera strömmingen tillsammans med persilja, nykokt potatis, pepparrotsyoghurt och citron i klyftor.
*Tempuramix: vispa samman en slät smet av ingredienserna