Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tempeh med hoisinsås och vitlök. Tempeh är en indonesisk fermenterad produkt som innehåller hela sojabönor. Den används på motsvarande sätt som tofu. Smaken är lite nötig och svagt syrlig.
Skala och finriv ingefäran. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner ingefäran.
Skär tempehn i bitar. Skala och finstrimla löken. Skala och riv vitlöken.
Stek tempehn i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Blanda ner hoisinsåsen och låt den koka in. Krydda med 1/2 tsk salt. Blanda ner lök och vitlök och stek ytterligare ca 1 minut.
Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen.
Servera hoisintempeh med ingefärsris, broccoli och chilisås. Garnera med koriander. Jordnötter är gott att strö över om du har det hemma.