Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tempeh i dillsås

En vegetarisk variant på husmanskosträtten kalv i dillsås. Tempeh är en spännande produkt gjord på fermenterade ärter. Rätten är lite söt, syrlig och krämig och med en fräsch sommarsmak av dill. Hittar du inte tempeh kan du ersätta med quorn i bitar. Med salladen till mättar rätten bra, men är du riktigt hungrig – ta två förpackningar tempeh.

Tempeh i dillsås
Tempeh i dillsås
Tempeh i dillsås
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 12 förptempeh- fryst, husman, färdigmarinerade bitar, á 320 g
  • 2 msksmör

SÅS

  • 2 dlcrème fraiche
  • 1grönsaksbuljongtärning
  • 2 tskättiksprit (12 %)
  • 2 tskströsocker
  • 2 krmsalt
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)- cirka
  • 1 krukadill

SALLAD

  • 1 påsesallad- råkost med morot och vitkål
  • 3 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 1 påsesalladsmix- gärna medelhavsmix, 125 g

TILLBEHÖR

  • 4 portpotatis- kokt, gärna färskpotatis

Gör så här

  1. Sås: Koka upp crème fraiche, 2 dl vatten, buljongtärning, ättiksprit, socker och salt i en kastrull. Låt småkoka i 3 minuter. Red av såsen med majssstärkelse utrörd i lite kallt vatten.

  2. Stek tempehn i smör i cirka 3 minuter i medelvarm panna. Lägg bitarna på en tallrik och skölj ur pannan.

  3. Sallad: Blanda råkostsalladen med citronsaft, olivolja, flingsalt och peppar. Vänd ihop med salladsmixen.

  4. Repa och finhacka dillen. Koka upp såsen i en panna och lägg i tempehbitarna. Strö över dillen.

  5. Servera tempehn med sås, sallad och kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: