Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tekakor 
med linfrön

Lättlagade och goda! Det går nästan snabbare att baka dessa, än att åka till affären.

Tekakor 
med linfrönTekakor 
med linfrönTekakor 
med linfrön
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1 dlrapsolja
  • 2 mskhonung
  • 5 dlvatten
  • 50 gjäst
  • 2 tsksalt
  • 1 dllinfrö- krossat
  • 8 dlrågsikt
  • 4 dlvetemjöl- cirka
  • vatten- linfrön

Gör så här

  1. Värm olja, honung och vatten till 37 grader. Smula jästen i en skål och häll vätskan över. Rör om och tillsätt salt, linfrö, rågsikt och det mesta av vetemjölet.

  2. Arbete degen väl i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt jäsa övertäckt i en timme.

  3. Ta upp på mjölat bakbord och dela i två bitar. Dela varje i 8 bitar och rulla bollar.

  4. Kavla ut lätt och lägg på plåt med bakpapper. Pensla med vatten och strö på linfrön.

  5. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen, 225 grader, i 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök