Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tartletter med fetaost & lingon

En perfekt kombination av salt och sött

Tartletter med fetaost & lingon
Tartletter med fetaost & lingon
Tartletter med fetaost & lingon
Ove Lindfors

Deg

  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 krmsalt
  • 75 gsmör
  • 0,75 dlkesella
  • 16portionsformar- av aluminium

Fyllning

  • 100 gfetaost
  • 3 småägg
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 krmsalt
  • 1 krmpeppar
  • 1 dllingonsylt

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Forma degen till 16 bollar och tryck ut i aluminiumformarna. Låt vila minst 1 timme i kylen.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ formarna på en plåt.

  4. Fördela smulad ost i formarna. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll över.

  5. Fördela sylten, klickvis, i formarna.

  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök