Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tarteletter med vaktelägg

Tarteletter med vaktelägg passar fint på påskbordet. Den här satsen ger sex tartelleter, har du flera gäster så kan du dela tarteletterna i halvor.

Tarteletter med vakteläggTarteletter med vakteläggTarteletter med vaktelägg
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 125 gsmör
  • 34 mskvatten

Fyllning

  • 25 gbabyspenat
  • 0,5 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Äggsmet

  • 3 dlost- riven
  • 3ägg
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • 6vaktelägg

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen ca 30 min.

  2. Fräs spenaten i olja ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.

  3. Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten. Sätt ugnen på 200°.

  4. Tryck ut degen i tarteletteformar, gärna med löstagbara bottnar. Ställ dem på en plåt. Fördela spenat och äggsmet i formarna. Knäck ett vaktelägg i varje tartelett.

  5. Grädda tarteletterna mitt i ugnen ca 20 min tills äggsmeten stelnat och fått fin färg. Servera tarteletterna ljumma.

Vad tyckte du om receptet?