Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tarteletter med vaktelägg passar fint på påskbordet. Den här satsen ger sex tartelleter, har du flera gäster så kan du dela tarteletterna i halvor.
Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen ca 30 min.
Fräs spenaten i olja ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten. Sätt ugnen på 200°.
Tryck ut degen i tarteletteformar, gärna med löstagbara bottnar. Ställ dem på en plåt. Fördela spenat och äggsmet i formarna. Knäck ett vaktelägg i varje tartelett.
Grädda tarteletterna mitt i ugnen ca 20 min tills äggsmeten stelnat och fått fin färg. Servera tarteletterna ljumma.