Recept på den härliga pistaschkrämen hittar du här:
Läs också:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lyxiga tarteletter med dubbel fyllning. Hallonen behövs för att ge en god syra till tarteletten och ger det lilla extra.
Mixa ihop smör, mjöl, socker och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen på en mjölad arbetsbänk till en ca 3 mm tjock platta. Stansa ut rundlar, ca 8 cm i diameter och tryck ut dem i tartelettformar. Skär remsor av degen och lägg dem längs med kanten i formarna. Nagga degen med en gaffel och ställ formarna i kylen i ca 20 min. Sätt ugnen på 200°.
Pensla pajskalen med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen
i 15–20 min. Låt kallna.
Chokladganache: Finhacka chokladen. Koka upp grädde och honung. Häll blandningen över chokladen och låt stå i ca 30 sek. Tillsätt smör och salt och rör tills ganachen är mjuk och slät. Täck ytan med plastfolie och låt svalna i rumstemperatur i ca 30 min.
Spritsa pistaschkräm i botten på tartletterna. Fyll på med ganache. Låt stelna i kyl i ca 1 tim.
Garnera tarteletterna med halverade hallon och hackade pistaschnötter.
Recept på den härliga pistaschkrämen hittar du här:
Läs också: