Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tarteletter med pistasch och choklad

Recept på lyxiga tarteletter med dubbel fyllning. Hallonen behövs för att ge en god syra till tarteletten och ger det lilla extra.

Cecilia Hagerling Larsson
Tarteletter med pistasch och choklad
Tarteletter med pistasch och choklad
Tarteletter med pistasch och choklad
Tartelette med pistasch och choklad. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 3,5 dlvetemjöl- (210 g)
  • 2 mskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 2 mskvatten

Pensling

  • 1ägg

Chokladganache

  • 75 gmörk choklad- (55 %)
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 mskhonung
  • 0,5 msksmör- rumsvarmt
  • 1 krmsalt

Fyllning

  • 120 gpistaschkräm- se recept

Topping

  • 9hallon- färska
  • 0,5 dlpistaschnötter- hackade

Gör så här

  1. Mixa ihop smör, mjöl, socker och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. 

  2. Kavla ut degen på en mjölad arbets­bänk till en ca 3 mm tjock platta. Stansa ut rundlar, ca 8 cm i diameter och tryck ut dem i tartelettformar. Skär remsor av degen och lägg dem längs med kanten i formarna. Nagga degen med en gaffel och ställ formarna i kylen i ca 20 min. Sätt ugnen på 200°.

  3. Pensla pajskalen med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen

    i 15–20 min. Låt kallna.

  4. Chokladganache: Finhacka chokladen. Koka upp grädde och honung. Häll blandningen över chokladen och låt stå i ca 30 sek. Tillsätt smör och salt och rör tills ganachen är mjuk och slät. Täck ytan med plastfolie och låt svalna i rumstemperatur i ca 30 min.

  5. Spritsa pistaschkräm i botten på tartletterna. Fyll på med ganache. Låt stelna i kyl i ca 1 tim.

  6. Garnera tarteletterna med halverade hallon och hackade pistaschnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på den härliga pistaschkrämen hittar du här:

Läs också: 

Recept på tartelette med passionsfrukt och maräng