Tips! För att göra svartvinbärspuré behöver du ungefär 1 dl svarta vinbär som mixas och passeras.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Syrliga små tartletter som passar bra som dessert eller på buffébordet.
Pajskal: Skär smöret i tärningar. Blanda smör, florsocker och vetemjöl i en degblandare med vinge. Tillsätt äggulor och blanda till en jämn deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylskåp i 1 timme.
Ställ 12 små pajformar, ca 7 cm i diameter, tätt ihop. Kavla ut degen till 3 mm tjocklek och rulla sedan upp den på kaveln. Rulla ut degen över formarna och kavla lite lätt ovanpå. Använd fingrarna för att trycka ut degen i formarna.
Nagga degen i botten med en gaffel. Låt formarna stå i frysen i 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda formarna direkt från frysen i 10–12 min tills kanterna börjar få en gyllenbrun färg.
Passionsfruktskräm: Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten i 5–10 min. Värm upp citronsaft, innehåll från passionsfrukterna, strösocker och hälften av vattnet i en kastrull.
Vispa ihop resten av vattnet med Maizena och äggulor. Häll citronlagen över äggblandningen och häll tillbaka allt i kastrullen. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och vispa tills det börjar tjockna. Häll krämen i en ny bunke.
Italiensk maräng: Häll upp äggvitorna i en torr och ren bunke, gärna tillhörande en köksassistent. Koka upp vatten, svartvinbärspuré och strösocker i en kastrull. Häll sockerlagen i en fin stråle i äggvitorna när sockerlagen når 121 grader, vispa under tiden. Sänk hastigheten och vispa tills marängsmeten svalnat. Fyll en spritspåse, försedd med en St Honoré tyll, med marängen.
Spritsa marängen på pajerna och bränn av dem med en brännare. Garnera tarteletterna med blommor.
Tips! För att göra svartvinbärspuré behöver du ungefär 1 dl svarta vinbär som mixas och passeras.