Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera dessa utsökta sötsaker till fikat eller som avslut på en härlig brunch.
Lemon curd: Vispa ihop gulorna med de hela äggen.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det smälta i smöret under omrörning. Häll i äggblandningen, citronsaften och citronskalet och vispa ihop (använd vanlig plastvisp eller ballongvisp). Sjud under oavbruten kraftig vispning tills blandningen tjocknar och blir krämig, i 5–10 minuter.
Häll över krämen i en skål och låt kallna. Låt stelna övertäckt i kylskåp över natten.
Tarteletter: Låt smördegsplattorna ligga i rumstemperatur i 20 minuter.
Dela smördegsplattorna. Lägg deg i formarna i en muffinsplåt, vik in överflödig deg och tryck ut till tarteletter. Nagga tarteletterna och ställ muffinsplåten i frysen i cirka 10 minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Ta tarteletterna ur frysen. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Platta till smördegen (om den rest sig för mycket) genom att trycka ut den mot kanterna med hjälp av en matsked. Låt tarteletterna kallna i muffinsplåten.
Ta ut tarteletterna och fördela lemoncurden i de kalla tarteletterna. Sikta över lite florsocker.
Recept från Mitt kök