Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tarteletter med lemon curd

Servera dessa utsökta sötsaker till fikat eller som avslut på en härlig brunch.

Tarteletter med lemon curd
Tarteletter med lemon curd
Tarteletter med lemon curd
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 34smördegsplattor- frysta

Lemoncurd

  • 6äggulor
  • 2ägg
  • 250 gsmör
  • 4 dlströsocker
  • 2 dlcitronsaft- färskpressad
  • 3citroner- vältvättade, finrivet skal

Till garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Lemon curd: Vispa ihop gulorna med de hela äggen.

  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det smälta i smöret under omrörning. Häll i äggblandningen, citronsaften och citronskalet och vispa ihop (använd vanlig plastvisp eller ballongvisp). Sjud under oavbruten kraftig vispning tills blandningen tjocknar och blir krämig, i 5–10 minuter.

  3. Häll över krämen i en skål och låt kallna. Låt stelna övertäckt i kylskåp över natten.

  4. Tarteletter: Låt smördegsplattorna ligga i rumstemperatur i 20 minuter.

  5. Dela smördegsplattorna. Lägg deg i formarna i en muffinsplåt, vik in överflödig deg och tryck ut till tarteletter. Nagga tarteletterna och ställ muffinsplåten i frysen i cirka 10 minuter.

  6. Värm ugnen till 225 grader. Ta tarteletterna ur frysen. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

  7. Platta till smördegen (om den rest sig för mycket) genom att trycka ut den mot kanterna med hjälp av en matsked. Låt tarteletterna kallna i muffinsplåten.

  8. Ta ut tarteletterna och fördela lemoncurden i de kalla tarteletterna. Sikta över lite florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök