Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tarteletter

Gör en sats tartelettformar. Fyll hälften med citronfyllning och andra hälften med chokladfyllning.

TarteletterTarteletterTarteletter

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 2 mskströsocker
  • 100 gsmör
  • 1ägg- gula

Citronfyllning

  • 250 gkesella kvarg
  • 0,75 dllemon curd- på burk
  • 2 mskflorsocker
  • 1gelatinblad
  • 0,5lime- 2 msk pressad saft

Tryffelfyllning

  • 125 gmörk choklad- mörk
  • 0,75 dlvispgrädde
  • 1,5 msksmör

Garnering

  • bär

Gör så här

  1. Tarteletter: Sätt ugnen på 225°. Hacka samman vetemjöl, socker och smöret, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop en deg. Tryck ut degen i 18 aluminiumformar, som rymmer ca 1/2 dl. Ställ formarna på en plåt.

  2. Nagga dem i botten och grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Låt kallna.

  3. Citronfyllning: Blanda kvargen, lemon curd och florsocker till en kräm. Blötlägg gelatinbladet i 5 min. Värm upp limesaften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladet och smält det i limesaften. Blanda det smälta gelatinet i krämen.

  4. Fördela krämen i hälften av de svalnade tarteletterna. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten. Garnera med bär.

  5. Tryffelfyllning: Bryt chokladen i bitar. Låt grädden och smöret koka upp i en kastrull. Ta den från värmen och rör i chokladen tills den smälter. Låt fyllningen svalna lite och fördela i resten av tarteletterna.

  6. Ställ kallt att stelna över natten. Garnera med bär.

Vad tyckte du om receptet?