Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tartelett med chokladtryffel och apelsin

Små, läckra tarteletter med choklad passar fint till Rånäs brännvin, som är smaksatt med pomerans.

Tartelett med chokladtryffel och apelsin
Tartelett med chokladtryffel och apelsin
Tartelett med chokladtryffel och apelsin

Ingredienser

  • 1,5 dlvetemjöl
  • 50 gsmör
  • 1 mskströsocker
  • 1äggula

Tryffel

  • 0,5 dlvispgrädde
  • 50 gmörk choklad- mörk
  • 0,5 mskrånäs brännvin
  • 1 tskflorsocker

Garnering

  • 1apelsin
  • 0,5 dlvatten
  • 0,5 dlströsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka samman mjöl, smör och socker, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Tryck ut degen i små metallformar som rymmer ca 3 msk. Ställ formarna på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca14 min. Låt kakorna svalna och ta dem ur formarna.

  3. Koka upp grädden i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan och bryt i chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt Rånäs och florsocker. Ställ kallt ca 15 min.

  4. Fördela tryffelsmeten i formen. Ställ kallt ca 11/2 timme.

  5. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av skalet med ett s k zestjärn eller skala och strimla tunt.

  6. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Tillsätt apelsin skalet och låt koka några minuter. Ta upp apelsinstrimlorna ur lagen och låt dem kallna utspridda på ett bakplåtspapper.

  7. Garnera tryffeltarteletterna med några strimlor apelsinskal.

Vad tyckte du om receptet?