Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är superenkelt att göra en tarte tatin. I vanliga fall görs den på äpplen, själv gör jag den helst på plommon, persikor eller nektariner och serverar den sedan med mascarponeost som jag rör lite finhackad färsk timjan i.
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i stekpannan, strö över sockret och lägg ut nektarinklyftorna snyggt i cirkel över hela pannan. Låt småsteka i 5–8 minuter.
Lägg ihop de två smördegsplattorna längs med långsidorna och kavla ut dem till en enda platta, tillräckligt stor för att täcka hela stekpannan.
Lägg smördegsplattan som ett lock över frukten i stekpannan och vik in sidorna. Nagga med gaffel. Ställ in hela pannan i ugnen, cirka 15 minuter tills pajen fått färg. Låt pajen svalna i 15 minuter innan du vänder upp den på ett fat. Servera ljummen med pistagenötter strödda på toppen och kanske lite glass.
Vill du förbereda? Gör pajen och låt den ligga kvar i pannan. Värm försiktigt på spisen innan servering.
Recept från Mitt kök