Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tarte med grönkål, hasselnötter, russin och lagrad ost

Recept på tarte med grönkål, hasselnötter, russin och lagrad ost. Frasig tarte som går bra att förbereda helt och värma i 150° ugn ca 10 min före servering.

Tarte med grönkål, hasselnötter, russin och lagrad ost
Tarte med grönkål, hasselnötter, russin och lagrad ost
Tarte med grönkål, hasselnötter, russin och lagrad ost
Recept på tarte med grönkål, hasselnötter, russin och lagrad ost. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2smördegsplattor- frysta, tinade (à 85 g)
  • 1ägg
  • 200 ggrönkål
  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 dlrussin- gula
  • 0,5 dlhasselnötter- rostade, hackade
  • 50 gvästerbottensost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut plattorna lätt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Picka plattorna med en gaffel. Vispa upp ägget och pensla plattorna.  Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt svalna. Tryck ner smördegen så att bottnarna blir lite platta.

  2. Repa och grovhacka grönkålen.Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 3 min. Kyl ner i iskallt vatten.

  3. Skala och finskiva löken. Stek den i smör på medelvärme i en stekpanna. Vänd ner grönkålen och krydda med salt och peppar.

  4. Bred crème fraiche över bottnarna. Toppa med lök-  och grönkålsfräs. Strö över russin och nötter och hyvla över osten.

Vad tyckte du om receptet?