Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En ljuvlig söt och vacker paj fylld med vit choklad- och björnbärsganache.
Mixa ihop smör, mjöl, socker och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen på en mjölad arbetsbänk till en ca 3 mm tjock platta. Lyft över den i en pajform, ca 10 x 30 cm (eller en rund form, 20 cm i diameter). Forma degen efter formens kanter. Skär bort överbliven deg och nagga bottnen med en gaffel. Ställ in pajskalet i frysen i ca 20 min. Sätt ugnen på 200°.
Pensla pajskalet med lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kallna.
Fyllning: Finhacka chokladen. Lägg den i en skål tillsammans med salt.
Lägg björnbären i en kastrull och häll på grädden. Värm på medelvärme. Krossa björnbären försiktigt med en trägaffel under tiden. Ta kastrullen från plattan när blandningen börjar bubbla i kanterna.
Sila ner björnbärsgrädden över chokladen och rör tills chokladen har smält. Värm bladningen i mikron i ca 10 sek om inte chokladen smälter helt.
Häll fyllningen i pajskalet. Ställ in i kylen i ca 2 tim.
Garnera tarten med björnbär, sockerpärlor, ätbara blommor och hasselnötter.